JEUGDWEDSTRIJDEN OP DE IJSBAAN LEIDEN

Gedurende het winterseizoen worden er op de ijsbaan in Leiden wedstrijdjes georganiseerd door het district Sassenheim. Omdat ijsclub Alkemade valt onder het district Sassenheim kunnen wij ook deelnemen aan deze wedstrijden. IJsclub Alkemade wil deze wedstrijdjes dan ook promoten bij zijn jeugdleden.
Ook kan het voorkomen dat een andere vereniging een wedstrijd organiseert waarvoor we wel eens een uitnodiging krijgen.

Hieronder een opsomming van de wedstrijden. In welke categorie je thuishoort kan je bepalen door het onderstaande overzicht te gebruiken. Stel, je wilt in het seizoen 2014-2015 meedoen aan wedstrijdjes. Neem dan je leeftijd per 1 juli 2016 en je weet in welke categorie je thuishoort.

Leeftijd per 01-07-20..

Andries Kwik Bokaal

Clubwedstrijd

Interclub wedstrijd

Afhankelijk van de organiserende club

Clubkampioenschappen

Voor alle leden van IJsclub Alkemade

Hoe kun je meedoen aan deze wedstrijden?
Op het inschrijfformulier wat elk jaar ingeleverd moet worden, staat of je wilt wedstrijd rijden. Als je dit met “ja” hebt beantwoordt dat wordt je door de jeugdcommissie bij het district ingeschreven. Na inschrijving ontvang je 1 tot 2 weken van tevoren van ons bericht. Hier wordt je geïnformeerd op welke dag en hoe laat je aanwezig moet zijn. Er is bij wedstrijden een begeleider van Alkemade aanwezig.
Er wordt gereden over 1,2 of 4 ronden, afhankelijk van je leeftijd en ieder rijdt afzonderlijk voor zijn beste tijd. Er wordt dus niet tegen elkaar gereden zoals op een grote 400 meterbaan (Uithof).
In november wordt op het trainingsuur een keer proef gereden om te kijken welke tijd je ongeveer rijdt en om te oefenen zodat je weet hoe het tijdens de wedstrijd gaat.

Wie mogen er meedoen?
1) Aan de district voorronde wedstrijd kan iedereen meedoen.
2) Hiervoor moet je jezelf plaatsen, zie de bovenstaande tabel.
3) Op deze wedstrijd willen we de meest enthousiaste rijders laten meedoen. Dit kunnen de beste zijn, maar dat hoeft zeker niet.
4) Op deze clubwedstrijd willen we met onze beste schaatsers verschijnen. Per categorie mogen de beste 2 rijders deelnemen.
5) Afhankelijk van de categorieën die mogen deelnemen willen we degene die een nieuwjaarwedstrijd of een Andries Kwik wedstrijd gemist hebben hier alsnog een kans geven.

Wanneer worden de wedstrijden verreden?
De districtvoorronde wedstrijden en de finale worden verreden op zaterdagochtend, aanvang 6.45 uur
De nieuwjaars wedstrijd en de Andries Kwik wedstrijd worden in de late middag en avond verreden.
Ons eigen clubkampioenschap in altijd in de late middag of avond, op welke dag van de week is afhankelijk van de tijd die we als vereniging toegewezen krijgen.