Trainingen marathon

De Trainingen vinden plaats op de Uithof in Den Haag of de Kennemerland IJsbaan in Haarlem.

Om aan Marathon trainingen/wedstrijden te kunnen deelnemen in Den Haag of Haarlem heb je een licentie van de KNSB nodig.

Den Haag
Alkemade heeft geen speciaal trainingsuur voor de marathon, deze training kan gedaan worden op de uren voor langebaan training. Door het seizoen heen zijn er diverse mogelijkheden om marathon te rijden. Er worden wedstrijden georganiseerd van pupillen tm masters op verschillende niveau's. Wil je hier meer over weten informeer dan bij onze wedstrijdgroep of kijk op de site van het gewest

Haarlem
Op maandagavond 20.10-21.15 uur. Omdat het aantal leden op dit trainings uur tot nu toe erg klein is worden de marathon rijders ondergebracht bij de schaatsgroep van IJsvereniging Ter Aar. Indien er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een eigen trainer ingezet. Na de training, 21.30 -23.00 uur, worden er Marathon wedstrijden georganiseerd.
Kijk voor de juiste aanvang datums op de home pagina bij de evenementen kalender en of bij de rubriek nieuws.

Om mee te doen met de trainingen moet u lid zijn van de ijsclub.

Let op : ieder seizoen moeten leden ook als je al lid bent aanvragen doen om wintertraining te kunnen volgen. Kijk hiervoor onder formulieren. Voor informatie kunt u per email uw vragen stellen bij