Trainingen jeugd

IJsclub Alkemade kent veel waarde toe aan het jeugdschaatsen.

We organiseren schaatstraining op de kunstijsbaan in Leiden en voor de meer gevorderden is er ruimschoots gelegenheid op de Uithof in Den Haag.

In het beleidsplan staat dat elk kind (in de Kaag en Braasem) de mogelijkheid moet krijgen om te leren schaatsen. Tevens willen we ieder jeugdlid in aanraking laten komen met georganiseerde jeugdwedstrijdjes. Dit is het eventuele startpunt voor doorstroming naar echte wedstrijden met alle mogelijkheden van dien.

De afgelopen jaren zijn behoorlijk wat leden doorgedrongen tot landelijk en internationaal nivo. Voorbeelden voor onze club zijn o.a.  Sanne van der Star (deelname olympische spelen) Renz Rotteveel(Nederlands kampioen 5000m neo-senioren 2010-2011 en 2011-2012, deelname EK en WK), Lisette van der Geest (Wereldbeker wedstrijden 2008-2009), Maud van der Meer (Nederlands kampioen 1000m 2013 en Lars Hoogenboom (winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht seizoen 2007-2008).
Veel aandacht wordt er geschonken aan de technische kennis van onze begeleiders.
De jeugdschaats trainingen van IJsclub Alkemade worden gehouden in de IJshal in Leiden. De trainingen zijn op woensdag 15.00 -16.00 uur en 18.45 -19.45 uur. De winter ijstraining periode duur in de regel van aanvang oktober tot begin maart. Kijk voor de juiste aanvang datums op de home pagina bij de evenementen kalender en of bij de rubriek nieuws.

De training in Den Haag is op vrijdagavond van 18.30 – 19.45 uur

Op woensdag en op vrijdag is er busvervoer van en naar de ijsbaan door ons geregeld.

Om mee te doen met de trainingen moet u lid zijn van de ijsclub.

Let op : ieder seizoen moeten leden ook als je al lid bent aanvragen doen om wintertraining te kunnen volgen. Kijk hiervoor onder formulieren.  Voor informatie kunt u per E-mail uw vragen stellen bij