"In Februari avondrood, volgende dag sneeuw in de sloot."

Schaatsen laten slijpen

Heel belangrijk bij het schaatsen zijn scherpe schaatsen. En dit geldt zeker voor kinderen die net leren schaatsen. Op schaatsen die niet goed zijn geslepen glij je alle kanten op en dit bederft het plezier in het schaatsen. Zeker na het schaatsen op natuurijs is het raadzaam om de schaatsen te (laten) slijpen. Kan je dit niet zelf dan zijn er een aantal clubleden bereid dit tegen een kleine vergoeding voor je te doen!

Hieronder staan een aantal namen en telefoonnummers van mensen waar je schaatsen kan laten slijpen. De vergoeding voor het slijpen is bij iedereen gelijk. Voor leden €4,00 en ben je geen lid van IJsclub Alkemade dan is het €7,50 per paar.

Het slijpen van schaatsen is sowieso ook raadzaam na 4 tot 6 trainingen op kunstijs en natuurlijk vlak voor een wedstrijd.

René Bisschop 06 30141587 Schoener 150, Oude Wetering
Léon Veefkind 06 53836383 Floraweg 38, Roelofarendsveen
Jort van der Geest 06 13496894 Achterdijk 2 Rijpwetering
Pascal Hoogenboom 06 36569967 Galgenkade 9 Roelofarendsveen
Jack van Dongen 06 20468944 Zuideinde 86 Roelofarendsveen (Jack zit vol in het weekend van 12/2 t/m 14/2)
Jasper Klerks 06 24845676 Julianalaan 54 Kaag

Neem eerst even contact op met een van deze personen om een afspraak te maken.

NOG EEN PAAR TIPS VOOR HET BEHOUD VAN JE SCHAATSEN!

1. Gebruik schaatsbeschermers om naar het ijs toe te lopen en ook als je er weer vanaf gaat. Ook op kluunplekken waar matten of planken liggen is het verstandig de beschermers er even onder te doen. Zand, steentjes en ander materiaal maakt je schaatsen direct weer bot!
  2. Maak je schaatsen direct droog en schoon met bijvoorbeeld een oude theedoek als je ze uit doet.
  3. Wikkel je schaatsen als ze schoon en droog zijn in een ander droge doek of oude handdoek.
  4. Laat je schaatsen na het seizoen direct nakijken en slijpen zodat je een volgende keer direct het ijs op kan.
  5. Berg de schaatsen op een droge plek op en laat ze in een droge doek zitten of wikkel een oude krant om de ijzers. Gebruik geen vet, een klein beetje vocht wordt omsloten door het vet en droogt niet meer. Ondanks dat je je best hebt gedaan om ze in te vetten kunnen de ijzers dan toch gaan roesten.

Zo houd je het langste plezier van je schaatsen!