"Als het waait en vriest in de oktobernacht, dan verwachten wij een januari zacht."

Clubkampioenschappen jeugd Benjamins t/m Pupillen

Half maart worden gewoonlijk de clubkampioenschappen verreden voor benjamins t/m pupillen. Deze kampioenschappen vinden plaats in de IJshal Leiden. De leden ontvangen hiervoor een uitnodiging en een inschrijfformulier. De volgende afstanden worden verreden:

• benjamins -  1x 200 meter en 1x 400 meter
  • mini's - 1x 200 meter en 1x 400 meter
  • welpen - 1x 200 meter en 1x 400 meter
  • pupillen - 1x 400 meter en 1x 800 meter

Het klassement wordt opgemaakt over 2 afstanden.

Hoe wordt het klassement opgemaakt?

Bij de clubkampioenschappen in Leiden worden over het algemeen twee afstanden gereden. De uitslag wordt NIET bepaald door de twee gereden tijden bij elkaar op te tellen. De gereden tijden worden omgerekend naar punten. Het puntentotaal wordt bepaald door een bijzondere optelsom waarbij bij de kortste afstand de gereden tijd in seconden ook het aantal punten is. De langere afstanden worden teruggerekend naar de kortste afstand. Dit wordt zo gedaan omdat anders de langere afstanden een veel groter effect hebben dan de kortste afstand. Wat betekent dit nu?

Er wordt bijvoorbeeld een 200 meter en een 400 meter gereden.
De 200 meter wordt afgelegd in 35,77 seconden.
De 400 meter wordt afgelegd in 1 minuut, 6 seconden en 81 honderdsten of 1.06,81. Of 66,81 seconden.

De berekening is dan als volgt: 200 meter tijd + (400 meter tijd / 2).

In dit geval 35,77 + (66,81 / 2) = 69,18

(wordt er bijvoorbeeld ook nog een 800 meter gereden, dan wordt deze tijd gedeeld door 4 en bij het puntentotaal opgeteld)

Na de afstanden wordt ook nog een mass start per categorie gereden. De afstand wordt bepaald door te kijken hoeveel tijd we nog hebben.

Klik HIER voor het regelement marathon/mass start!