"In februari sneeuw en regen , betekent goddelijke zegen!"

Nieuws

Jeugdgroep: IJsThijsTas
   (09-01-2020)

Van oudsher is Nederland een schaatsland, op oude geschilderde meesterwerken is al te zien dat alle mensen van arm tot rijk genieten van het schaatsen op slootjes, vaarten en meren. Wie herinnert zich niet de heroïsche 11-stedentocht van ‘63 of recenter ’85 en ‘86 en 1997. Helaas hebben we de laatste winters weinig tot geen natuurijs gehad en onze jeugd kent het schaatsen vaak alleen van de TV. De KNSB heeft zich tot doel gesteld alle kinderen in ieder geval één keer kennis te laten maken met het schaatsen. Denk maar aan de promotie via het TV programma “De IJzersterkste” en “Andere Tijden Sport” met diverse oud schaatsers in de hoofdrol.

IJsclub Alkemade en Vereniging IJssport Koudekerk zijn gezamenlijk een programma gestart om schoolkinderen kennis te laten maken met het langebaan schaatsen “De IJsThijsTas”.

Wat is de “IJsThijsTas”? Dit is een tas gevuld met alle spullen om een keer lekker te gaan schaatsen. In de tas zitten: in maat verstelbare schaatsen, schaatsbeschermers, handschoenen, een schaatshelm, een schaatsjas en een vriendenboekje en een instructiekaart. De bedoeling is dat één kind op school de tas in ontvangst neemt, dit kind een keer mee gaat schaatsen in de Schaatshal Leiden en vervolgens de tas doorgeeft aan een ander kind uit zijn klas. Zo kunnen elke week twee kinderen van een school geheel kosteloos een keer mee gaan schaatsen.

Meer informatie over deze actie vindt u in een filmpje op YouTube: klik HIER

Heb jij de IJsThijsTas thuis klik dan HIER voor aanvullende informatie!

(Terug naar boven)


Webredactie: Uitslag Nieuwjaarswedstrijd 2020
   (06-01-2020)

Hierbij de uitslag van de Nieuwjaarswedstrijd van afgelopen vrijdag.

Helaas een paar valpartijen, dat was flink balen voor jullie. Maar jullie zijn weer opgestaan en hebben jullie rit afgemaakt. Klasse!

Er zijn hele mooie tijden gereden, speciaal vermelden we even Tim Brugman bij de jongens mini met een hele mooie gouden medaille en Feline van Klink bij de meisjes junioren C met een bronzen medaille.

Op de volgende data zijn er weer wedstrijden per categorie.

- Op 11 januari kunnen de Welpen opnieuw een mooie tijd neerzetten
- Op 25 januari de Benjamins en de Mini's
- Op 8 februari de Pupillen

Bedankt voor jullie inzet deze avond.

Ook dank aan de ouders die deze avond hebben geholpen, dat waarderen wij zeer.

Klik HIER voor de volledige uitslag.

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...