"In februari sneeuw en regen , betekent goddelijke zegen!"

Jeugdgroep: IJsThijsTas
   (09-01-2020)

Van oudsher is Nederland een schaatsland, op oude geschilderde meesterwerken is al te zien dat alle mensen van arm tot rijk genieten van het schaatsen op slootjes, vaarten en meren. Wie herinnert zich niet de heroïsche 11-stedentocht van ‘63 of recenter ’85 en ‘86 en 1997. Helaas hebben we de laatste winters weinig tot geen natuurijs gehad en onze jeugd kent het schaatsen vaak alleen van de TV. De KNSB heeft zich tot doel gesteld alle kinderen in ieder geval één keer kennis te laten maken met het schaatsen. Denk maar aan de promotie via het TV programma “De IJzersterkste” en “Andere Tijden Sport” met diverse oud schaatsers in de hoofdrol.

IJsclub Alkemade en Vereniging IJssport Koudekerk zijn gezamenlijk een programma gestart om schoolkinderen kennis te laten maken met het langebaan schaatsen “De IJsThijsTas”.

Wat is de “IJsThijsTas”? Dit is een tas gevuld met alle spullen om een keer lekker te gaan schaatsen. In de tas zitten: in maat verstelbare schaatsen, schaatsbeschermers, handschoenen, een schaatshelm, een schaatsjas en een vriendenboekje en een instructiekaart. De bedoeling is dat één kind op school de tas in ontvangst neemt, dit kind een keer mee gaat schaatsen in de Schaatshal Leiden en vervolgens de tas doorgeeft aan een ander kind uit zijn klas. Zo kunnen elke week twee kinderen van een school geheel kosteloos een keer mee gaan schaatsen.

Meer informatie over deze actie vindt u in een filmpje op YouTube: klik HIER

Heb jij de IJsThijsTas thuis klik dan HIER voor aanvullende informatie!