"In februari sneeuw en regen , betekent goddelijke zegen!"

Nieuws

Jeugdgroep: IJsThijsTas
   (09-01-2020)

Van oudsher is Nederland een schaatsland, op oude geschilderde meesterwerken is al te zien dat alle mensen van arm tot rijk genieten van het schaatsen op slootjes, vaarten en meren. Wie herinnert zich niet de heroïsche 11-stedentocht van ‘63 of recenter ’85 en ‘86 en 1997. Helaas hebben we de laatste winters weinig tot geen natuurijs gehad en onze jeugd kent het schaatsen vaak alleen van de TV. De KNSB heeft zich tot doel gesteld alle kinderen in ieder geval één keer kennis te laten maken met het schaatsen. Denk maar aan de promotie via het TV programma “De IJzersterkste” en “Andere Tijden Sport” met diverse oud schaatsers in de hoofdrol.

IJsclub Alkemade en Vereniging IJssport Koudekerk zijn gezamenlijk een programma gestart om schoolkinderen kennis te laten maken met het langebaan schaatsen “De IJsThijsTas”.

Wat is de “IJsThijsTas”? Dit is een tas gevuld met alle spullen om een keer lekker te gaan schaatsen. In de tas zitten: in maat verstelbare schaatsen, schaatsbeschermers, handschoenen, een schaatshelm, een schaatsjas en een vriendenboekje en een instructiekaart. De bedoeling is dat één kind op school de tas in ontvangst neemt, dit kind een keer mee gaat schaatsen in de Schaatshal Leiden en vervolgens de tas doorgeeft aan een ander kind uit zijn klas. Zo kunnen elke week twee kinderen van een school geheel kosteloos een keer mee gaan schaatsen.

Meer informatie over deze actie vindt u in een filmpje op YouTube: klik HIER

Heb jij de IJsThijsTas thuis klik dan HIER voor aanvullende informatie!

(Terug naar boven)


Webredactie: Uitslag Nieuwjaarswedstrijd 2020
   (06-01-2020)

Hierbij de uitslag van de Nieuwjaarswedstrijd van afgelopen vrijdag.

Helaas een paar valpartijen, dat was flink balen voor jullie. Maar jullie zijn weer opgestaan en hebben jullie rit afgemaakt. Klasse!

Er zijn hele mooie tijden gereden, speciaal vermelden we even Tim Brugman bij de jongens mini met een hele mooie gouden medaille en Feline van Klink bij de meisjes junioren C met een bronzen medaille.

Op de volgende data zijn er weer wedstrijden per categorie.

- Op 11 januari kunnen de Welpen opnieuw een mooie tijd neerzetten
- Op 25 januari de Benjamins en de Mini's
- Op 8 februari de Pupillen

Bedankt voor jullie inzet deze avond.

Ook dank aan de ouders die deze avond hebben geholpen, dat waarderen wij zeer.

Klik HIER voor de volledige uitslag.

(Terug naar boven)


Webredactie: GEFELICITEERD YOERI 2
   (23-12-2019)

De tweede dag van de landenwedstrijd Duitsland-Nederland-Noorwegen verliep ook weer prachtig.

Op de 1000 meter haalde Yoeri een hele mooie derde plaats in een persoonlijk record van 1.17.65. En ook op de 3000 meter kwam Yoeri met een persoonlijk record voor de dag met een tijd van 4.16.35 werd wederom een 3e plaats behaald.

In het algemeen klassement werd dit een bronzen medaille voor Yoeri achter 2 noren.

Een geweldige prestatie!

Kijk HIER voor alle resultaten!

 

(Terug naar boven)


Webredactie: GEFELICITEERD YOERI
   (21-12-2019)

Op 14 december mocht Yoeri van Bostelen meedoen aan de selectiewedstrijd voor de landenwedstrijd Nederland-Duitsland-Noorwegen. Deze landenwedstrijd wordt gereden in het weekend van 21 december in het Duitse Inzell op de Max Aicher Arena. Tijdens de selectiewedstrijd wist Joeri zich in de kijker te rijden door het behalen van een 4e plaats op de 500 meter en een 5e plaats op de 1500 meter.

Op 17 december kreeg Yoeri te horen dat hij daadwerkelijk was geselecteerd voor de landenwedstrijd in Inzell. Op deze landenwedstrijd wordt een 500, 1000, 1500 en een 3000 meter gereden.

Vandaag 21 december heeft Yoeri de 500 meter gereden waarbij hij net niet op het podium terecht kwam, maar een hele mooie 5e plaats behaalde. Hij reed de 500 meter in een nieuw clubrecord van 39.68. De 1500 meter werd ook afgelegd en ook hier reed Yoeri een nieuw clubrecord, 1.58.75 en hierbij werd zelfs beslag gelegd op een bronzen medaille.

Voorlopig staat Yoeri hiermee op een prachtige derde plaats in het algemeen klassement achter twee Noorse deelnemers voorwaar een prachtige prestatie. 

(Terug naar boven)


Jeugdgroep: Uitslagen Tijdrijden 23112019
   (23-11-2019)

HIER staat de lijst met resultaten van het tijdrijden op 23 november 2019 in de Leidse IJshal! Het was een gezellige ochtend met hele mooie tijden. Geplaatst op 23/11 om 10.15 uur.

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...